Linkbuilding die werkt

Linkbuilding Blog

Published Jul 13, 22
10 min read

Linkbuilding Bureau Groningen

Linkbuilding is een methode om websites hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen (linkbuilding betekenis). Met goede linkbuilding trek je meer bezoekers naar je website, maar het kan ook rampzalige gevolgen hebben. Lees hier een uitgebreide uitleg met voorbeelden, tips en adviezen. Misschien is linkbuilding wel één van de lastigste en meest ongrijpbare aspecten van SEO.Ze beloven u de meest fantastische dingen, maar kunnen het maar zelden waarmaken. Soms zijn de gevolgen van foute linkbuilding voor uw website zelfs desastreus, bijvoorbeeld als Google de zoekmachine aanpast en uw website volledig verdwijnt uit de resultaten (engelse linkbuilding). Maar goede en serieuze linkbuilding is nog altijd een belangrijke factor bij het behalen van hoge posities in Google.

In het artikel mag een ‘follow’ linkje geplaatst worden naar de eigen website (stappenplan linkbuilding). Een dergelijke link vanaf een goede website met veel inhoud en een thema dat gerelateerd is aan de eigen website is waardevol voor linkbuilding. De korte uitleg van linkbuilding is: linkjes verzamelen vanaf andere websites naar uw website.

Maar dat is niet het hele verhaal over SEO linkbuilding! Als het alleen maar ging om het verzamelen van zoveel mogelijk externe links, dan was linkbuilding simpel. Google kijkt echter naar veel meer dingen dan alleen het aantal linkjes:Wat is de kwaliteit en de autoriteit van de pagina waar het linkje op staat? Is het onderwerp van de pagina waar de link op staat gerelateerd aan het onderwerp van de pagina waar de link naar verwijst? Bevat de website waar het linkje op staat goede content, of is deze alleen maar gebouwd voor linkbuilding? Wat is het totale linkprofiel van uw eigen website, zit er een natuurlijk patroon in? Wat is het totale linkprofiel van de website waar het linkje op staat? Hoeveel andere externe linkjes staan er op de pagina? Zit er een ‘anchor text’ in het linkje, is het een tekstlink? Mag het linkje gevolgd worden of zit er een zogenaamd ‘no-follow’ atribuut in de link verwerkt? Is het een rechtstreekse link of gaat het via een verwijzing (redirect)? Komt het linkje op een werkende pagina in uw website of op een 404 foutmelding? Is het een betaalde link? Gaan alle linkjes naar de homepage of ook naar subpagina’s? Is het aantal linkjes naar uw website (te) snel gegroeid? Etc.

Geforceerd werken aan zoveel mogelijk linkjes, eventueel uitbesteed aan een linkbuilding bureau die dat voor u doet, kan averechts werken - uitbesteden linkbuilding. Het misbruiken van linkbuilding wordt door Google zwaar bestraft en kan tot gevolg hebben dat uw website volledig uit Google verdwijnt. Goede en serieuze linkbuilding kan echter prima resultaten geven.

Linkbuilding Portugal

0 uitgerold. Het is zeker dat er nog meer van deze updates zullen volgen want Google is de strijd aangegaan met het manipuleren van linkbuilding. Welke manier van linkbuilding wordt door Google bestraft? In algemene zin kun je stellen dat als je linkbuilding alleen maar doet om hoger te komen in Google en je niet de eindgebruiker voor ogen hebt, dat je dan op de verkeerde weg bent.

Te weinig variatie in het linkprofiel, Veel linkjes op jonge domeinen, Veel linkjes op websites met inhoud die niets te maken heeft met je eigen website, Te snelle linkbuilding; in een korte tijd heel veel nieuwe linkjes toevoegen, Betaalde linkjes, Linkjes vanaf websites die speciaal gemaakt zijn voor linkbuilding, Veel linkjes vanaf websites met een hele lage pagerank, Gebruik maken van commerciële linkschema’s of linknetwerken, Veel linkjes vanaf buitenlandse websites die niet relevant zijn, Ruilen van linkjes, Etc.

Lees hier meer over illegale SEO methodes. Zorg eerst voor goede content – zonder goede content is linkbuilding zinloos, Kijk of je alleen op basis van content al goede posities in Google krijgt, Begin daarna pas heel voorzichtig met linkbuilden, Wees zeer terughoudend in het actief werken aan linkbuilding, Ga je wel met linkbuilding aan de slag, let dan op de volgende dingen:Werk zorgvuldig en niet te snel; veel nieuwe linkjes in een korte tijd is niet goed voor je linkprofiel, Relevante links; verzamel alleen linkjes van websites die qua inhoud relevant zijn, Verzamel niet alleen linkjes naar je homepage, maar ook naar andere pagina’s van je website, Domein diversiteit – Beter twee linkjes op twee verschillende domeinen, dan vier op één domein, Domein IP diversiteit – Als de meerderheid van je linkjes van één server komt is dat niet goed, Domein leeftijd – Hoe ouder hoe beter.

Variëer in zoekwoorden die je in de anchor text gebruikt Naast deze SEO linkbuilding tips zijn er ook dingen die je in ieder geval echt moet doen bij linkbuilding:Betalen voor linkjes (stappenplan linkbuilding). Dit geldt niet alleen voor ‘gewone’ betaalde links, maar ook voor het ruilen van links of iemand belonen voor het plaatsen van een linkje.

Linkjes van spam websites of gehackte websites, Landingspagina’s of websites bouwen met als enige doel om te ‘cross-linken’Gebruik maken van geautomatiseerde programma’s voor linkbuilding of bureaus die daarmee werken, Linkbuilding uitbesteden aan een bureaus die je binnen een paar weken hogere posities belooft, Kortom; zorg bij linkbuilding voor een natuurlijk linkprofiel op basis van goede content en laat je nooit in met bedrijven die in korte tijd honderden of zelfs duizenden linkjes voor je aanmaken of hoge posities binnen een paar weken beloven.

Linkbuilding Teksten Betekenis

Ieder methode die daarmee in strijd is, zal vroeg of laat afgestraft worden..

Linkbuilding methodieken zijn er in overvloed, maar interne en externe linkbuilding zijn toch wel de bekendste principes. Bij externe linkbuilding is het noodzakelijk dat jouw links volgens een natuurlijk ogende manier worden toegevoegd, anders bestaat de kans dat Google je backlinks als spam gaat zien. Wanneer er echter een backlink ontstaat doordat jouw content gedeeld wordt op social media of een externe website – omdat je inhoud blijkbaar relevant en deelbaar genoeg is – ontstaat een natuurlijke link.

Je vergroot op die manier bovendien de kans dat de bezoeker na het lezen van een pagina op je website blijft hangen en verder klikt om meer content te lezen (linkbuilding autoriteit). Naast menuknoppen en buttons zijn interne links ideaal om bezoekers wegwijs te maken op je website. Daarnaast draagt interne linkbuilding ook nog eens bij aan een sterkere pagerank van de pagina waar je naar verwijst.Om op te vallen in het digitale landschap, is de creatie van unieke concepten of tools een aanpak die zijn vruchten kan afwerpen. Blog over je vondst of stuur potentieel geïnteresseerde pagina’s informatie toe in de hoop dat ze een linkje naar je website plaatsen. Ook het benaderen van partners of nieuwssites is een veel gekozen linkbuilding tactiek die helpt bij het werken aan je aantal verwijzende domeinen en pagina autoriteit.

Marketeers van ondernemingen die de naam en faam al op hebben gebouwd, bekijken in tools waar merknamen al wel genoemd worden, maar waar de backlink nog ontbreekt (unlinked mentions).

Linkbuilding Nederland

Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jouw website. waarom linkbuilding. Linkbuilding is een erg belangrijke strategie om jouw website beter te laten scoren in zoekmachines zoals Google. Zoekmachines beschouwen backlinks als een soort stemmen of aanbevelingen voor jouw website. Hoe meer kwalitatieve en relevante links je verzamelt, hoe meer jouw website als een autoriteit wordt gezien.

Je begrijpt dus vast wel hoe belangrijk linkbuilding is. Besteed je er geen aandacht aan, dan lopen je concurrenten bij je weg. Wil jij voor jouw website hogere posities in Google? Besteed je linkbuilding dan uit aan de linkbuildingspecialisten van Triple, Pro. Wij helpen ondernemers al jaren op een succesvolle manier aan meer bezoekers. linkbuilding pakket kopen.

Ben je zelf van plan om in de linkbuildingwereld te duiken, dan moet je in elk geval deze begrippen kennen. linkbuilding-pakket. Hoe pak je linkbuilding dan aan? Daar zijn verschillende strategieën voor, de één beter dan de andere. Waarschijnlijk de allerbeste manier is linkbaiting. Hierbij creëer je zelf zulke goede content dat mensen automatisch naar jouw website zullen linken.

Gelukkig zijn er ook eenvoudige manieren van linkbuilding. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van gastblogs op externe website of het aanmelden van je website op directory's of bedrijfsgidsen. Zonder een goed netwerk is dit echter allemaal zo gemakkelijk nog niet. Daar heb je dus een expert voor nodig! Je website inschrijven bij directories (startpagina's, overzichtspagina's)Links ruilen met andere websites, Gastbloggen, artikelen schrijven voor een andere websites, Kopen van links, Kwalitatieve content maken waar men graag naar linkt, Hoe krijg je meer backlinks? Bekijk hieronder het filmpje van linkbuilding tool Ahrefs: Als het om backlinks gaat is niet iedere link evenveel waard.

Maar wat is dan precies een kwalitatieve backlink? Daar zijn verschillende criteria voor:En zo zijn er nog wel een aantal factoren. Voor een natuurlijk linkprofiel is het echter belangrijk dat je ook genoeg links verzamelt die wat minder van kwaliteit zijn. Word je bij ons linkbuildingklant, dan ontwikkelen wij voor jou een strategie op maat.

Kosten LinkbuildingNeem contact met ons op en wij maken voor jou een plan op maat! Wil jij meer omzet, naamsbekendheid en klanten? Gratis groeiscan ontvangen.

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van backlinks van andere websites naar een bepaalde website. Backlinks zijn links die van één website naar een andere website wijzen, dit maakt het voor de gebruiker mogelijk om door verschillende websites te navigeren. De links worden echter niet alleen door bezoekers gebruikt.

Als SEO-bureau zetten we dit in voor duurzaam resultaat. Google gaat (met Google, Bot) door middel van HTML links van website naar website of van pagina naar pagina. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen interne en externe links. Externe links verwijzen naar een andere website. Voorbeeld: Een externe link wijst van website A naar website B (linkbuilding administratie).

Voorbeeld, een interne link wijst van website A en pagina A naar website A en pagina B. Bij linkbuilding uitbesteden ligt de focus op het verkrijgen van inkomende links (links van andere websites). Deze links wijzen van een andere website naar onze website. Hierdoor ziet Google dat deze website onze content gebruikt als bron of dat de website onze content waardevol.

Waarom is linkbuilding waardevol? Bovenstaande manieren van het gebruikmaken van links laten eigenlijk al zien hoe waardevol een link is. Een link maakt het voor Googlebot makkelijker om van website naar website te navigeren. Hierdoor komt Googlebot vaker langs je website en dit brengt ook weer veel voordelen met zich mee.

Waarom Is Linkbuilding Belangrijk

Daarnaast is het verkrijgen van kwalitatieve links naar jouw website erg interessant voor de bezoekers die het oplevert. Een link, van een relevante website, kan potentiële klanten naar je website verkrijgen. Wanneer je website een webshop voor kleding is en een andere webshop over kleding heeft een link naar jouw website kan dit interessante bezoekers opleveren.

Dit kan, op de lange duur, veel geïnteresseerde bezoekers opleveren, waardoor je mogelijk hier ook producten of diensten aan verkoopt. Linkbuilding voor Google Een andere reden om te link builden, waar wij een apart kopje voor hebben aangemaakt, is voor Google. Dit is namelijk de reden waar de meeste bedrijven voor link builden.

Een link van één website naar een andere website laat aan Google zien dat er over deze website wordt geschreven. Een link laat zien dat website #1 bijvoorbeeld website #2 als bron heeft gebruikt om content te produceren of te schrijven. Dit geeft aan Google het signaal dat de content op website #2 weleens interessant kan zijn voor zoekers binnen Google.

Voor Google draait het uiteindelijk immers allemaal om kwalitatieve content. Content is het belangrijke element dat uiteindelijk de zoekers (en eindklant van Google) zal bedienen. Google is om deze reden altijd op zoek naar manieren om kwalitatieve content te kunnen herkennen en dit te serveren aan de juiste zoeker. Hierbij staat voor Google relevantie centraal.

Het is van belang dat de websites zo relevant mogelijk zijn zodat ook Google ziet dat andere websites in dezelfde markt naar jouw website linken en over jouw bedrijf schrijven..

Navigation

Home

Latest Posts

Zzp Beveiliging Tarief

Published Sep 16, 22
10 min read

Ziggo Beveiliging

Published Sep 07, 22
7 min read

Mbo 4 Beveiliging

Published Sep 03, 22
3 min read